duminică, 14 martie 2010

Despre ten...


Asa cum am spus, o sa incerc zilnic sa va povestesc lucruri care mie mi se par esentiale pentru ingrijirea unei femei.

Astazi o sa va dau niste sfaturi generale legate de ten. O sa va povestesc despre lucrurile din care eu am avut de invatat sau despre cele nu prea folositoare si pe care poate ca ar trebui sa le evitati si voi.

In primul rand, oricat de gras vi s-ar parea tenul vostru, folositi zilnic o crema hidratanta. Excesul de sebum nu are nicio legatura cu hidratarea. Deshidratarea provine din lipsa apei sau a alor elemente necesare tenului. Desigur, este foarte important ce tip de crema folositi pentru ca o crema foarte grasa va poate dauna pe termen lung. Sfatul meu este sa folositi produse profesionale, care se gasesc in saloanele cosmetice, si care desi sunt mai scumpe sunt extraordinar de utile . Pe langa acest aspect, o crema profesionala trebuie aplicata in cantitati mult mai mici decat o crema obisnuita pentru ca substantele active din aceasta sunt in cantitati cel putin duble fata de cremele din supermarketuri( care contin cam 90% apa).

De asemenea, daca va confruntati cu probleme ale tenului: acnee, roseata, pete sau pur si simplu vi se pare ca tenul vostru nu arata foarte bine, consultati sfatul unui specialist pentru ca e posibil ca tratamentele pe care le folositi voi acasa sau cele care au functionat pentru o prietena sa nu fie utile si in cazul vostru ( ma refer aici la pastile, creme etc).

Un alt sfat pe care eu l-am aplicat destul de tarziu, dar care m-a ajutat foarte mult este acela ca niciodata sa nu folositi produse 2 in 1: demachiant si toner, sampon si balsam etc. Fiecare din aceste produse este foarte important folosit separat, iar in cazul acestor combinatii, niciunul din cele doua elemente nu-si va face efectul corespunzator.

Foaaaarte important!! Niciodata, oricat de obosite ati fi, nu uitati sa va demachiati. Imaginati-va ca intr-o zi in care ati alergat 3 km veniti acasa si va culcati fara a face dus. In acest caz ar fi destul de usor sa simtiti efectele ;)) dar din nefericire tenul nu va prezenta aceleasi "simptome":P. Chiar daca a 2-a zi vi se pare ca tenul arata ok, pe termen lung lucrurile acestea va vor afecta.

In cazul in care folositi fond de ten, nu uitati niciodata sa aplicati o crema inainte. Acest lucru ajuta si la mentinerea machiajului pentru mai multe ore, dar si pentru a proteja tenul.

Mai sunt multe lucruri de spus, dar le pastrez pentru zilele urmatoare!:D In curand o sa va povestesc despre secrete pentru un machiaj reusit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
This is Life - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords