joi, 18 martie 2010

Pentru un par sanatos...


Am decis ca astazi sa va povestesc cate ceva despre ingrijirea parului. Poate ca lucrurile pe care le veti citi aici va vor parea banale, dar sunt absolut sigura ca exista persoane care nu le stiu.

Sa incepem cu inceputul: spalatul parului. Este foarte important sa stiti ce tip de par aveti. Atentie insa! Daca aveti o radacina grasa nu inseamna automat ca parul vostru nu poate fi si uscat. Sa va explic de ce: cand vorbim despre un par gras, ne referim la radacina acestuia, iar acest lucru inseamna ca pielea capului (scalpul) este grasa. Drept urmare, daca aveti o radacina grasa dar obisnuiti sa va coafati foarte des folosind placa, ondulator sau orice alta metoda prin care parul este incalzit, sau nu folositi produse corespunzatoare, parul vostru poate fi si uscat. Exista multe persoane care se confrunta cu problema radacinii grase si a varfurilor uscate. Tocmai de aceea au fost inventate sampoane speciale, care din nefericire se gasesc deocamdata doar in saloane specializate.

Dar pentru ca tot v-am povestit cate ceva despre parul uscat sa va dau si niste solutii la problemele pe care le aveti sau le-ati putea avea. In primul rand, este ESENTIAL sa folositi dupa fiecare spalare un balsam sau o masca( in functie de cat de uscat aveti parul). Acestea pot fi produse ce necesita clatire, sau de tip "leave-in", care se aplica fara a fi nevoie de o clatire ulterioara. Acestea din urma sunt in general mai eficiente, insa cel mai important este sa le descoperiti pe cele potrivite tipului vostru de par. Personal, va recomand produsele profesionale care sunt multe mai eficiente dar si mai practice pentru ca se folosesc in cantitati mici si nu este nevoie sa cumparati lunar cate un produs nou. Daca obisnuiti sa va indreptati parul cu placa nu uitati niciodata sa aplicati o crema hidratanta pentru varfuri pentru ca mai devreme sau mai tarziu parul vostru se va usca si veti avea acel aspect de par electrizat care este foarte greu de aranjat. Daca aveti deja un par care se electrizeaza, nu incercati sa rezolvati aceasta problema folosind fixativul pentru ca desi parul vostru se va aranja pe moment, pe termen lung nu o sa faceti decat rau.

Ar mai fi multe de spus, dar despre aceste lucruri o sa vorbim zilele urmatoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
This is Life - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords